mynewsday-by-mynewsdesk_small.png

Onsdagen den 12 september har varit inbokad sedan flera veckor - en dag av inspiration kring digitalt engagemang och sociala relationer med My News Desk som värd. Rival var proppfullt och schemat laddat med spännande talare och ämnen.

På scenen kunde vi följa twitterflödet hela dagen via #mnday. Stora konferenser är utmärkta forum för att använda Twitter på ett smart sätt. Gå in och kika - ni får en bra överblick om vad som sades under dagen.

Adam Vinzenzi introducerade oss i högt tempo till möjligheterna med YouTube - även för företag med mindre budgetar. Några av nyckelbudskapen var att YouTube inte handlar om "broadcasting", utan om "social sharing".  Var aktiv och regelbunden, lös problem och underhåll publiken istället för att pusha ut budskap. Och framförallt, se till att följa upp den respons ni får. Vi blev själva väldigt sugna på att starta upp en YouTube kanal!

Kristofer Björkman är grundare till My News Desk, en sann innvatör och visionär. Kristofer har dessutom en väldigt ovanlig och cool titel - Chief Visionairy Officer. Han berättade dels om hur de anpassar funktionaliteten på My News Desk efter de trender som råder. Och vi fick även höra en personlig berättelse om när Kristofer för ett antal år sedan träffade en annan innovatör, en amerikan som också planerade att bygga ett socialt nätverk. Killen han träffade heter Marc Zuckerberg. 

Joanne Jacobs pratade med engagemang om vikten av influencers  i det sociala medieflödet. Influencers är inte kändisar eller traditionella makthavare, de är entusiaster med ett passionerat intresse för ett område. Denna grupp kan både vara en tillgång och ett besvärande hinder. Några av Joannes nyckelbudskap var att trovärdighet är den viktigaste valutan för influencers och att de kan bidra på många sätt - alltifrån att lösa svåra problem till innovation. Och till en betydligt lägre kostnad.

Sist ut för dagen var härliga Jonathan Bean, COO på My News Desk. Mr Bean även kallad. Med rasande fart och brittiskt manér berättade Jonathan om framtidens trender inom PR- och kommunikation. Och kanske man kan sammanfatta hans föredragning med att PR och kommunikation mer än någonsin handlar om att förstå mänskligt beteende och sociala mönster. Precis som tidigare talare talade han om vikten av interaktion, om behovet av att skapa communities, och om lekfullhet och gamification som en stark trend.

Tack My News Desk för en väldigt inspirerande dag. Ni kan läsa mer på deras blogg.

Comment