Kl. 10 på tisdagen den 5 april tar vi av oss skorna tillsammans med tusentals andra runt om i världen för att uppmärksamma att det finns många barn som inte har skor. 

Visste du att de flesta barn i utvecklingsländer växer upp utan skor? Visste du att vissa barn går flera mil varje dag utan skor och kan ofta inte gå i skolan utan ordentliga skor på fötterna? Bara i Etiopien lider ca 1 miljon personer av en begränsande sjukdom som heter podoconiosis. Det är en sjukdom som kan förebyggas helt av användandet av skor.

One Day Without Shoes är en årlig manifestation startad av TOMS Shoes då elever, vänner, föräldrar, främlingar och kollegor är värdar eller deltar i evenemang utan skor. Några går utan skor en timme, andra i en hel dag men alla deltar i en större rörelse mot förändring.

Vi hoppas du också tar av dig skorna och investerar timmen till att fundera över vilken enskild handling som kan göra skillnad för din omgivning, hur du kan bidra till en lite bättre värld under 2011. Ingen stor investering, men den kan få enorm betydelse!

Vi hoppas att du delar med dig via sociala medier för att inspirera och utmana andra. Ladda upp dina bilder och berättelser på vår Facebooksida (One Day Without Shoes Sweden). 

Vi kommer att ta av oss våra skor kl. 10 den 5 april, vågar du?

Följ One Day Without Shoes Sweden på:

Facebook: http://on.fb.me/g6ap7l
Twitter: @ODWSsweden

 

Comment