Intelleqt är en av Vision Takeoffs nära samarbetspartners. Andreas Nilsson leder forskning- och innovationsarbetet på Intelleqt med fokus inställt mot skalbar, plattformsdriven affärsmodell. Andreas hjälper även andra företag i deras digitala innovationsarbete.

 

intelleqt Andreas Nilsson

Berätta kort om er verksamhet.

Intelleqt är ett innovationsbolag med passion för mjukvara. Vi hjälper tjänsteföretag att digitalisera sin leverans. Det gör vi genom vår egenutvecklade innovationsplattform Manakin. Vi har en bred digitaliseringskompetens som spänner från strategisk via operativ ner till djup kunskap avseende systemutveckling.  Vi har även en stark koppling till forskning inom digitalisering. Vi stöttar även EU-kommissionen som experter på digitalisering av industrier.

Som vårt namn antyder så gillar vi starka visioner, vad skulle ni vilja åstadkomma i framtiden?

Vi vill tillhandahålla de ”digitala byggklossar” som förlöser innovationspotentialen inom HR. Sedan vill vi göra det enkelt och kul för många att hitta och arbeta med klossarna.

Berätta om en person eller ett företag som inspirerar dig?

Jag blir inspirerad av Planet Labs (planet.com). Det är en startup som har byggt och skickat upp ett stort antal minisatteliter i omloppsbana runt jorden. Satelliterna fotar jorden och skickar löpande bilderna. Bilderna bearbetas och ”sätts ihop” på jorden, och delas sedan ut till allmänheten.

Resultatet är ett sätt att löpande tillhandahålla jordens befolkning med en uppdaterad HD-bild av hela jordklotet. Tillämpningsområdena är oändliga, men givetvis är klimatfrågan och ett enkelt sätt att ”se” förändringar en av de viktigaste områdena, även katastrofhantering, jordbruk etc är stora och breda tillämpningsområden.

Planet Labs är ett väldigt imponerande företag som har utvecklat en plattform som hjälper mänskligheten att hantera stora problem på ett mycket smart sätt. En kraftfull kombination av socialt entreprenörskap och innovativt tänkande.

Kan du ge ett bra bok- eller filmtips?

Atlas Shrugged av Ayn Rand är en läsvärd tegelsten. 

Vi vill även tipsa om Andreas egna bok Enterprise System Platforms - Transforming the Agenda där Andreas beskriver mjukvaruleverantörers trend mot plattformsbaserade affärsmodeller och presenterar tankar och verktyg för att stötta dem i denna resa.

 

 

 

Comment