Berätta er passionerade historia

Om vi ska plocka ut en enda aktivitet som verkligen bygger kultur så är det att berätta historier. Berättande, eller storytelling som många kallar det, är en av mänsklighetens äldsta traditioner.

Vi på Vision Takeoff älskar berättelser och samlar på historier som beskriver när människor har löst kniviga problem, varit extra modiga och agerat som inspirerande förebilder för organisationens värdegrund. Vi gillar även lärande historier om personer som gjort rejäla tabbar, lärt sig något av upplevelsen och utvecklats både som individer och organisationer.

Eftersom vi har denna passion för berättelser kommer vi under hösten att köra en tävling som vi kallar "En passionerad historia", där vi samlar in alla typer av berättelser. Om vi får in fler än 30 bidrag kommer vi att dela ut spelet The Fuel Game till de 3 deltagare som skrivit de mest inspirerande berättelserna, samt ge ut en e-bok som delas ut kostnadsfritt  till alla deltagare.

Så här går det till:

Fyll i formuläret nedan, besvara frågan och skriv din berättelse.

Du kan även maila din story till team@visiontakeoff.com. Glöm dock inte att fylla i formuläret först.

Tvekar du att skriva själv? Kontakta oss så gör vi en intervju istället!

Om du enbart vill delta i utlottningen av en eventuell e-bok, fyll enbart i formuläret och svara på frågan.

Om vi får in minst 30 stories kommer vi att: 
1. välja ut 3 bidrag som vinner varsitt The Fuel Game-paket
2. 
publicera en e-bok som skickas till samtliga deltagare.

Den 31 mars stänger vi tävlingen.

Ett värdefullt pris

The Fuel Game - Ett engagerande storytelling- och värderingsspel

The Fuel Game - Ett engagerande storytelling- och värderingsspel

Vinnarna får ett The Fuel Game-paket - ett perfekt verktyg för storytelling. Paketet omfattar en kortlek, access till sajten thefulegame.com, en 2-timmars utbildning för spelledare inkl. en powerpoint/keynotepresentation att använda, värde 2 500 kr exkl moms.

Sprid tävlingen i sociala media!

Vi vill ha in massor av roliga, intressanta och lärande berättelser. Om vi får in fler än 30 bidrag enligt ovan, kommer vi att publicera en mycket användbar e-bok, proppfull med inspirerande och lärande berättelser. Sprid därför tävlingen i era nätverk, så kan vi tillsammans se till att det bli en e-bok!

Tre viktiga ingredienser i historien

Det behöver inte alls vara storslagna historier om när en kollega drog in en affär som räddade livet på företaget, eller jobbade dygnet runt för att nå en deadline. Det kan snarare handla om det vardagliga: när någon gjorde det där lilla extra som gjorde kunden eller kollegan överraskad och glad, när teamet hjälpte en annan avdelning - även om det inte var deras ansvar, när chefen kavlade upp ärmarna och "gick ut på golvet" eller när en medarbetare var modig och tackade nej till en kund eller satte upp en tydlig gräns internt.

De viktigaste kriterierna för berättelsen är att den ska innehålla tre ingredienser och gärna vara kopplad till er egen värdegrund och den kultur ni vill forma.

  1. En eller fler personer som löste en uppgift, tog ett initiativ eller agerade på något sätt.
  2. En plats där handlingen utspelade sig.
  3. Ett problem/utmaning som löstes och en tydlig nytta eller lärdom som kom ut av händelsen.

 

Lycka till - vi ser fram emot att ta del av era historier!

 

Uppge antal anställda vid nuvarande tidpunkt.
Beskriv er värdegrund/värdeord och vision.
När använder ni er värdegrund? *
Fyll i de alternativ som beskriver er verksamhet mycket väl.
Skriv din berättelse här, eller maila den till team@visiontakeoff.com. Om du mailar in berättelsen, skriv "berättelsen mailas separat" i textfältet nedan.

Comment